Απολαύστε τον πανέμορφο Βλυχό της Ύδρας (βίντεο)

bluxos-udra
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Γνωρίστε τον παραθαλάσσιο οικισμό Βλυχό της Ύδρας, με την όμορφη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τα λευκά σπιτάκια σκαρφαλωμένα στα βράχια, μέσα από ένα υπέροχο βίντεο από ψηλά του καναλιού George Fox Cinematography.

Η Ύδρα είναι και παραμένει πάντα μια αγαπημένη και εύκολη νησιώτικη απόδραση, σε κοντινή απόσταση και με το δικό της χαρακτήρα, όπως όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Αρκετά πιο ρομαντική και «συμμαζεμένη», με την ηρεμία που τη χαρακτηρίζει η απουσία των μηχανοκίνητων οχημάτων, έχει πολλά να σας προτείνει είτε για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, είτε και για πολυήμερες διακοπές.

Εκτός από την περατζάδα στο λιμάνι και τα πανέμορφα αρχοντικά της, ο Βλυχός είναι ένας πολύ όμορφος οικισμός που αξίζει να επισκεφτείτε στα βόρεια της Ύδρας, περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι. Για να φτάσετε στον οικισμό, θα πρέπει ή να πάρετε κάποιο θαλάσσιο ταξί που στα 10 λεπτά θα σας έχει πάει στον προορισμό σας ή να πεζοπορήσετε για 35 λεπτά, ακολουθώντας το δρόμο προς το Μεγάλο Καμίνι, ένα ψαρολίμανο που απέχει 10 λεπτά από τον Βλυχό.

Η Ύδρα δεν φημίζεται για μεγάλες αμμουδιές και παραλίες, ωστόσο τα νερά της είναι κρυστάλλινα και απολαυστικά. Η παραλία του Βλυχού παραμένει μια από τις καλύτερες του νησιού, που μάλιστα σύμφωνα με το Forbes ανήκει στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

Εκεί σας περιμένουν ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες, παραλία με μικρό βοτσαλάκι και πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες για φρέσκο ψάρι και μαγειρευτά.

Δείτε περισσότερα βίντεο από την George Fox Cinematography εδώ.